Anita Sampermans

 

Biografie

Geboren te Sint-Truiden in 1956.

Volgde schilderkunst, specialisatie schilderkunst en tekenkunst aan de academie van Heusden-Zolder.

Het oeuvre van Anita Sampermans vertelt met gemengde techniek, acrylverf en klei verstilde verhalen. Het zijn uit passie ontstane mijmerdoeken en -beelden over de zon, het landschap, de seizoenen en zelfs letterlijk tastbaar de leem- en kleigrond. Het zijn allemaal elementen die het in thuisland en de gevoelswereld van deze kunstenares een dominante rol spelen.

Haar doeken én haar keramisch werk ontstaan uit een ongeremde creatieve dwang : intuïtief, spontaan gedreven. De kunst van Anita Sampermans is verrassende, zich steeds vernieuwende kunst. Zoals in haar schilderijen weet ze ook in keramiek haar poëtische gedachtewereld steengoed te verbeelden. Gekleed in kleurig glazuur met subtiele tekening verleiden deze sculpturen tot speelse dialoog en zelfs tastbaar genot. Vooral haar Aniscats vallen op door de diversiteit in vormgeving en bergen binnen hun geraffineerd, sober glazuur de ondoorgrondelijkheid van poezen.

In haar doeken doorbreekt Anita weleens de zuivere abstractie met gestileerde figuren. Deze schaduwbeelden nestelen zich magisch-realistisch in texturen en pigmenten om de verbeelding van de kunstminnaars te prikkelen, uit te dagen en… om uiteindelijk hun kunstervaring te verrijken.

Het oeuvre van Anita Sampermans blijft origineel en aangenaam verrassen.

Urbain Schrijvers

Contact

Rechtstraat 47
3570 ALKEN
GSM: 0475/79 24 28

Na afspraak steeds welkom in mijn atelier