Anita Sampermans

 

 

Ik ben een bezige bij!

 

Mijn schilderijen ontstaan uit een combinatie van verschillende natuurlijke materialen en vele lagen acrylverf. Vaak is het eindresultaat volledig anders dan het idee, omdat ik onderweg dankbaar gebruik maak van toevalligheden die ontstaan door opbrengen en wegkrassen van verflagen. Het zijn uit passie ontstane mijmerdoeken over de zon, het landschap, de natuur, de seizoenen en zelfs letterlijk tastbaar de leem- en kleigrond. 

Ook mijn keramisch werk ontstaat uit mijn ongebreideld enthousiasme, samen met veel inspiratie, een vleugje humor ook. Een blok klei kunnen omzetten in pure schoonheid, steeds gefocust op mijn eigen stijl en met oog voor detail, de juiste verhoudingen, en heel belangrijk: een harmonie in kleuren.

Mijn handen in de klei!
Rollen, draaien, boetseren, opbouwen, schuren, glazuren, ik geniet intens van alle handelingen die bij de creatie van een beeld horen.
Met klei en glazuur ben je nooit klaar!
Ook bij het bakken blijft het nog altijd spannend om na 48 uur de oven weer te openen en het eindproduct te zien. Er kan altijd nog iets mislopen, zeker tijdens deze laatste stap.

Never underestimate the power of passion
 Eve Sawyer

Contact

Rechtstraat 47
3570 ALKEN
GSM: 0475/79 24 28

Na afspraak steeds welkom in mijn atelier